De Bruyne bewierookt na unieke prestatie: “Onmogelijk te evenaren”

De Bruyne bewierookt na unieke prestatie: “Onmogelijk te evenaren”
Dinsdag 15 mei 2018 - 19:05   I  

Kevin De Bruyne won met Manchester City het kampioenschap. Zelf won het de eerste Playmaker Award door zijn 16 assists, een indrukwekkend aantal. Maar ook werd de 100-punten kaap bereikt door de ploeg uit Manchester, wat nog geen enkele club was gelukt.

Het zag er nochtans lange tijd naar uit dat Manchester City dat puntenaantal niet ging bereiken. Tot Kevin De Bruyne met een weergaloze assist de defensie van Southampton open gooide. Gabriel Jesus nam de assist in dank aan en zorgde voor de winning goal in de laatste minuut.

Ook in de kleedkamer was die kaap van 100 punten een dingetje. We wisten allemaal dat het behalen van honderd punten iets enorm bijzonders zou zijn. Het wordt waarschijnlijk heel moeilijk om dat te evenaren. De honderd punten waren het enige waar we nog voor speelden. Als je het seizoen op die manier kunt beëindigen, met het laatste schot in de laatste minuut, voelt dat ongelooflijk goed.”

Drie cijfers haal je niet zo gauw meer. We hebben de meeste punten ooit gehaald, wat erg moeilijk is met alle grote clubs in de competitie. Het is bijzonder om slechts veertien punten te laten liggen. Volgend seizoen beginnen we weer met nul punten en we moeten proberen hetzelfde te bewerkstelligen, ook al is het waarschijnlijk onmogelijk", besluit de Rode Duivel. Ook op twitter was iedereen weer onder de indruk van De Bruyne. Ook toonde De Bruyne zijn klasse door achteraf nog shirts te signeren.

Poll: Kevin De Bruyne is de beste passer ter wereld?

TAGS  I  De Bruyne  I  Manchester City

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024