De Bruyne helpt City met weergaloze assist aan historisch record (Video)

Zondag 13 mei 2018 - 19:25   I

Manchester City heeft in de laatste minuut kunnen winnen op het veld van Southampton. De Citizens scoorde pas in de 90e minuut dankzij Gabriel Jesus. De assist kwam van de voet van Kevin De Bruyne. Door de overwinning is City de eerste club die de kaap van honderd punten bereikt in de Premier League.

Negentien punten voorsprong heeft Manchester City op rivaal Manchester United. Voor Kevin De Bruyne was het ook alweer zijn zestiende assist van het seizoen. Guardiola en zijn manschappen eindigen zo op een indrukwekkende 100 punten met 106 goals voor en 27 doelpunten tegen. Na de wedstrijd kreeg De Bruyne ook de trofee voor meeste assists toegekend.

Ook Mo Salah blijft indrukwekkende cijfers voorleggen. De Speler van het Jaar in de Premier League scoorde zijn 32e doelpunt van het seizoen. In het systeem met 38 matchen is dit nog niemand gelukt in Engeland. Liverpool won overigens met duidelijke 4-0 cijfers van Brighton.

Poll: De Bruyne is een absolute topvoetballer?