De droom doorprikt: efficiënt Frankrijk houdt Rode Duivels uit WK-finale

De droom doorprikt: efficiënt Frankrijk houdt Rode Duivels uit WK-finale
Dinsdag 10 juli 2018 - 21:52   I  

De droom is doorprikt. De Rode Duivels zullen geen wereldkampioen worden. Een uitgekookt en efficiënt Frankrijk haalde het dinsdagavond met het kleinste verschil van België en speelt komend weekend de finale van het WK in Rusland. Voor de Rode Duivels rest enkel nog de wedstrijd om het brons.

In de aanvangsfase was het aftasten geblazen langs beide kanten. Gaandeweg namen de Rode Duivels de bovenhand. Ze hadden niet alleen het meeste balbezit, maar ook de beste kansen. De Fransen bleven evenwel overeind bij schoten van Eden Hazard en Alderweireld.

Kort na de pauze kon Frankrijk wél scoren. Bij een corner torende Umtiti boven Fellaini uit en verschalkte hij Courtois met een rake kopbal: 1-0. Martinez wachtte niet lang om in te grijpen: Mertens en Carrasco vielen in en in de absolute slotfase kwam ook Batshuayi nog op het veld. De Rode Duivels duwden de Fransen achteruit, maar dat leverde niets meer op. De Fransen hielden alles goed gesloten.

Kleine finale

Het bleef bij 1-0 en zo plaatst Frankrijk en niet België zich voor de finale van het WK in Rusland. De Rode Duivels spelen de kleine finale om het brons tegen de verliezer van het duel tussen Engeland en Kroatië.

Poll: Staat de beste ploeg in de finale?

TAGS  I  Frankrijk  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024