De Vlieger duidt beste keeper in JPL aan: “Hij heeft het meeste potentieel”

De Vlieger duidt beste keeper in JPL aan: “Hij heeft het meeste potentieel”
Maandag 10 september 2018 - 17:15   I  

Geert De Vlieger is tegenwoordig aan de slag als analist, maar hij heeft uiteraard ook een mooie carrière als doelman achter de rug. De Vlieger is dan ook de juiste man op de juiste plaats om te oordelen over de doelmannen in de Jupiler Pro League.

Voor Het Nieuwsblad koos de gewezen Rode Duivel de beste doelman in de Belgische competitie uit. De Vlieger richtte zich voornamelijk op de nieuwkomers in onze vaderlandse competitie en kwam zo snel uit bij Club Brugge-doelman Karlo Letica. Die krijgt bijvoorbeeld de voorkeur op Anderlecht-doelman Thomas Didillon.

“Hij heeft de fysionomie van de nieuwe generatie doelmannen: groot en met veel fysieke capaciteiten. Tegen Antwerp maakte hij nog wel een foutje, maar daar zal hij wel uit leren. Hij moet in staat zijn om te groeien en heeft het meeste potentieel van alle nieuwe keepers om later een mooie transfer te maken”, voorspelt De Vlieger.

Doelmannenprobleem uitwissen

Club Brugge haalde Letica eerder deze zomer weg bij de Kroatische topclub Hajduk Split. Blauw-zwart telde 3 miljoen euro neer voor de beloftevolle doelman van 21. Hij moet in het Jan Breydelstadion de keepersproblemen van vorig seizoen uit de gedachten van de supporters zien te wissen.

Poll: Is Letica de beste doelman in België?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024