Degryse blijft met één grote vraag achter na knalprestatie van Rode Duivels

Degryse blijft met één grote vraag achter na knalprestatie van Rode Duivels
Dinsdag 12 juni 2018 - 07:45   I  

De Rode Duivels waren indrukwekkend gisteren. Er was de prestatie van het het collectief, maar ook individueel haalde heel wat spelers een erg hoog niveau. Dat is ook Marc Degryse niet ontgaan, die onder de indruk was van de Belgen.

"De Rode Duivels kunnen woensdag met een goed gevoel en vol vertrouwen het vliegtuig naar Rusland op. Het laatste oefenduel tegen Costa Rica was het beste van de drie: ik vond het meer een demonstratiewedstrijd dan een test. Het past in de stijgende prestatiecurve van deze WK-aanloop. Tegen Portugal was het een korte tijd oké, tegen Egypte zagen we een hele goeie eerste helft, tegen Costa Rica toonde België zich twee klassen sterker. Het tempo lag hoog, ik zag veel beweging, de spelers vonden elkaar beter, de passing was preciezer, dieper en sneller. Individueel en als ploeg zette België een stap vooruit, dan ben je klaar voor het WK", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Maar wat tegen de toplanden?

Al blijft Degryse ook nog met een grote vraag achter. De Belgen hebben niet geoefend tegen een echt topland en dat vindt de analist jammer. Hij had graag gezien hoe de Rode Duivels hadden gespeeld tegen een tegenstander van formaat.

"Al zet ik een kanttekening: ik blijf het wat jammer vinden dat we niet tegen de sterkste ploegen hebben geoefend, terwijl we al lang zeggen dat we willen zien hoe de Rode Duivels net tegen de toplanden vooruitgang boeken. In die zin was het jammer dat Portugal en Egypte ook zonder hun sterspeler Ronaldo en Salah aantraden."

Poll: Zijn we ook klaar voor de echte toplanden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Degryse

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024