Degryse hard voor Rode Duivel: "Ik begrijp waarom hij onder vuur ligt"

Degryse hard voor Rode Duivel:
Zaterdag 13 oktober 2018 - 08:24   I   door Redactie

Youri Tielemans mocht weer opdraven bij de Rode Duivels tegen Zwitserland. De middenvelder kon de verwachtingen echter niet inlossen.

"Het is opvallend dat Tielemans vertrouwen blijft krijgen van Martínez. Hij ziet Tielemans als een van zijn spelers waar hij de toekomst van het Belgische voetbal aan ophangt. Maar ik vind dat je toch aan hem kan zien dat hij in een moeilijke periode zit bij AS Monaco, waar hij zwaar onder vuur ligt", is analist Marc Degryse ook streng in Het Laatste Nieuws.

"Tielemans nam wel initiatief en toonde lef bij die twee schoten, maar bij die eerste poging was het aanspelen van Hazard een betere optie dan zelf te schieten. Zijn tweede schot naar doel na twintig minuten vond ik wel goed. Hij komt dan in de goede zone en laat zijn traptechniek zien. Maar in het algemeen vond ik dat hij in het centrum op het middenveld toch achter de bal moest lopen."

"Samen met Witsel had hij moeite om baas te zijn, mede omdat ze vaak een mannetje tekortkwamen. Tielemans was daar wat het slachtoffer van en Zwitserland heeft met Xhaka in de opbouw en offensief met Shaqiri ook wel twee goeie spelers die slim positie kiezen. Tielemans staat nog niet zo ver als De Bruyne, die een echte dirigent is."

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024