Degryse: "Ik kan niet geloven wat ik heb meegemaakt, onwaarschijnlijk"

Degryse:
Woensdag 15 februari 2017 - 07:15   I   door Redactie

Marc Degryse is onder de indruk van wat hij gisteravond te zien krijgen. PSG peuzelde Barcelona helemaal op: 4-0.

"Dit heb ik nog nooit gezien", reageert Degryse. "Hoe zó een goede ploeg als Barcelona zó door het ijs kan zakken. Al moet je de analyse beginnen met het onwaarschijnlijk sterke PSG. Van minuut één zaten ze er bovenop - véél scherper dan Barcelona. En wat opviel: positioneel stonden ze ook beter dan Barça."

"Niet te geloven dat je zoiets kan zeggen, want uitgerekend het positiespel van Barcelona, het tiki-taka, is tien jaar lang hun handelsmerk geweest. Gisteravond is met name het middenveld helemaal belachelijk gemaakt. Busquets was dramatisch. Er werd veel te veel ruimte weggegeven, vooral aan Di María." 

"Ik zag ook een heel goede Meunier. Nochtans stond hij tegenover de beste Barça-speler, gisteravond: Neymar. Maar Meunier bleef defensief overeind en offensief was hij een meerwaarde, getuige zijn rush bij het vierde doelpunt. En dan te denken dat Meunier aan het EK begon op de bank en Ciman moest laten voorgaan."

"Messi van zijn kant heeft ongetwijfeld zijn slechtste wedstrijd in het shirt van Barcelona gespeeld. Onherkenbaar. Hij lag zelfs met balverlies aan de basis van een Parijs doelpunt. Kortom, ik kan nauwelijks geloven wat ik hier heb meegemaakt. Dit ga ik me nog lang herinneren. On-waar-schijnlijk."

TAGS  I  Marc Degryse  I   Barcelona  I   PSG

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024