Degryse maakt speler van Club af: "Hij maakte niks klaar en speelde enkel voor zichzelf"

Degryse maakt speler van Club af:
Maandag 30 januari 2017 - 08:20   I   door Redactie

Marc Degryse is streng in Het Laatste Nieuws voor de prestatie van Club Brugge. Die was ondermaats bij AA Gent. Blauw-zwart ging dan ook met 2-0 onderuit.

"Ik snap Club niet", zegt Degryse. "In het eerste halfuur zag ik het Brugge vanop Standard - geen wereldvoetbal, maar degelijk, volwassen voetbal met veel zelfvertrouwen. Preud'homme heeft het vaak over 'op voorsprong komen', en ik volg hem wel - eenmaal dit Club het eerste doelpunt kan maken, begin er dan maar eens aan; zó solide is het.'

'Gisteren liet Club evenwel na om in zijn beste periode te scoren. Wat er daarna gebeurde, is mij een raadsel. Beetje bij beetje zakte de ploeg weg, tot ik Club gewoon niet meer herkende. Het grote probleem was het middenveld - Simons, Vormer en Vanaken gaven veel te veel ruimte weg, ze konden het niet meer belopen."

"Tegelijkertijd konden Vossen en Refaelov zich niet doorzetten, maar waren hun invallers niet beter. Ik was verrast om te zien dat Diaby de eerste wissel was - hij maakte niks klaar en speelde vooral voor zichzelf. Wesley was evenmin een toegevoegde waarde."

"Van Immers heb ik de indruk dat je moet hopen dat de bal voor zijn voeten komt in een scoringspositie. Niettemin moet Club zich geen zorgen maken. Maar ze moeten beseffen dat ze niet élke zondag kunnen spelen met wat minder scherpte - zeker niet in play-off 1."

TAGS  I  Marc Degryse  I   Club Brugge  I   Abdoulay Diaby

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024