Degryse over contractverlenging Martinez: "Dat moet je niet doen"

Degryse over contractverlenging Martinez:
Vrijdag 18 mei 2018 - 07:45   I  

Het was toch wel een verrassing toen het nieuws gisteren binnenkwam dat Roberto Martinez zijn contract bij de Rode Duivels tot 2020 verlengde. Normaal gezien ging er pas na het WK duidelijkheid komen over zijn toekomst.

Marc Degryse vindt het wél een goede zaak dat Martinez nu al duidelijkheid krijgt. Het is een duidelijk signaal richting de Rode Duivels, die nu weten dat ze het met deze bondscoach moeten doen en dat ze het er ook naar het WK mee moeten doen.

"Ik vind dit een goed en duidelijk signaal van de KBVB. Of we nu een goed of een slecht WK spelen, iedereen weet nu dat Martínez ook voor de EK-kwalificatiecampagne aan boord zal blijven. Het is niet goed om na elk groot toernooi helemaal opnieuw te moeten beginnen. De KBVB staat achter Martínez en laat de continuïteit niet afhangen van de resultaten, dat kan ik alleen maar toejuichen", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Wat als het WK slecht wordt?

Dan rest er wel nog de vraag: wat als het WK afloopt op een sisser. Zo staat er geen clausule in zijn contract waardoor de voetbalbond eenvoudig afscheid kan nemen van de bondscoach als het WK niet wordt wat iedereen ervan verwacht.

Degryse vindt het goed dat er zo geen clausule in dat contract staat. "Neen, niet doen. Langs geen van beide kanten, dat zou een teken van wantrouwen zijn. Als je voor iemand kiest, moet je er vol voor gaan. Martínez blijft de kapitein van ons schip tot 2020, dat is duidelijk en daar spreekt vertrouwen uit."

Poll: Leidt Martinez de Duivels naar succes op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Degryse

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024