Degryse ziet het al gebeuren: 'Deze basisspeler eruit, Chadli komt in de ploeg'

Degryse ziet het al gebeuren: 'Deze basisspeler eruit, Chadli komt in de ploeg'
Dinsdag 12 juni 2018 - 22:00   I  

De Rode Duivels waren indrukwekkend gisteren en het is eigenlijk moeilijk om er een zwakke schakel uit te kiezen. Al vond Marc Degryse, zeker op basis van de drie wedstrijden, wel één speler opvallend minder goed presteren.

Thomas Meunier sukkelde een beetje met zichzelf de voorbije oefeninterlands en dat is het alziend oog van Marc Degryse niet ontsnapt. Bovendien zag de analist ook dat Nacer Chadli (gisteren nog goed voor de assist op Lukaku) erg gretig en erg goed inviel. Het zou dus kunnen dat Meunier op het WK plaats zal moeten maken voor Chadli.

"Het is goed dat spelers op de bank druk zetten. Zoals Chadli. Meunier heeft in de drie oefenduels niet zijn beste vorm getoond, Chadli viel tegen Costa Rica goed in met een assist voor Lukaku", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Lukaku/Batshuayi

Wie dan weer niet moet vrezen voor zijn plek is Romelu Lukaku. Michy Batshuayi viel telkens goed in, maar aan het statuut van Lukaku kan ook hij niets veranderen. "In de punt van de aanval is er geen discussie rond Lukaku. Dat zou al te gek zijn met zijn statistieken, die hij tegen Costa Rica nog meer opkrikte. Je voelt dat hij scherper wordt. Hij en Batshuayi komen allebei uit blessures, maar Lukaku is de speerpunt die ons normaliter in het begin van het WK goals zal leveren. En Batshuayi hou je achter de hand. Net zoals Batshuayi na nieuwjaar bij Dortmund meteen een meerwaarde toonde, valt hij nu scherp in bij de Rode Duivels."

Poll: Zou jij Chadli voor Meunier brengen op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Chadli  I  Meunier  I  shw

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024