Delferière zet kritische Vanhaezebrouck meteen op zijn plaats

Delferière zet kritische Vanhaezebrouck meteen op zijn plaats
Zaterdag 16 december 2017 - 10:03   I  

Sebastien Delferière is de scheidsrechter die zondag de altijd beladen topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht in goede banen moet leiden. In aanloop naar de match zette Hein Vanhaezebrouck de arbiter al onder druk, maar die laat zich niet uit zijn lood slaan.

"Was Delferière niet de man die Cools in de bekermatch tegen Zulte Waregem geen tweede geel durfde geven?", liet Vanhaezebrouck vrijdag noteren op zijn wekelijkse persconferentie.

"Scheidsrechters zijn klaar"

“De scheidsrechters zijn klaar voor deze match”, verzekert Delferière in Gazet van Antwerpen. “Het is niet onze eerste topper. Vorig jaar leidde ik ook Club Brugge-Anderlecht in de play-offs toen Anderlecht kampioen kon worden. Dat verliep vlekkeloos. wij kunnen echt wel met die druk om, hoor.”

“Eerlijk: ik wil niet liever dan 25.000 man die ambiance maken, want dat is goed voor ons voetbal. Dat er geen videoref is, vind ik geen probleem. In het verleden brachten we het er ook goed van af zonder assistentie van de videoref.”

Besluiten doet Delferière met een duidelijk prik in de richting van Vanhaezebrouck: “Wij zijn er klaar voor en de coaches moeten zien dat hun teams er klaar voor zijn.”

Poll: Had Vanhaezebrouck dit moeten zeggen?

TAGS  I  Delferière  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024