Deur gesloten bij nationale ploeg voor 'ongelooflijk talent' Musonda

Deur gesloten bij nationale ploeg voor 'ongelooflijk talent' Musonda
Dinsdag 15 mei 2018 - 15:07   I  

Voor Musonda Junior leek een mooie toekomst weggelegd. De 21-jarige middenvelder maakte al vroeg de overstap van Anderlecht naar het grote Chelsea maar brak daar nog niet door. Na uitleenbeurten bij Real Betis en Celtic lijkt de carrière van de talentvolle Belg in het slop te zitten.

Ook voor bondscoach van de nationale U21 Johan Walem is de maat vol. “Ik ben niet diegene die de deur gesloten heeft, dat deed hij', verduidelijkt de bondscoach. 'Ik heb hem opgeroepen, maar hij verkoos om niet te komen. Zogezegd omdat hij zich wilde concentreren op zijn werk bij Chelsea. Hij heeft me een boodschap laten bezorgen. Ik heb de bond gevraagd om het dossier in handen te nemen en dat is gebeurd.”

Musonda werd verondersteld een sleutelspeler te zijn in mijn ploeg, maar hij wilde niet komen. De jongens die wel kwamen, toonden hun kwaliteiten. Enfin bon, we zien wat er ondertussen met hem gebeurd is. Hij vertrok in januari naar Celtic Glasgow, maar hij speelde er niet", laat Walem weten aan Sport/Voetbalmagazine.

"Bij Musonda is het altijd maar weer herbeginnen. Met alle respect, maar het gaat uiteindelijk maar om Celtic. Ik zag de Schotten aan het werk in de Champions League tegen Anderlecht en kwam tot de conclusie: normaal moet Musonda in die ploeg altijd spelen. Dat gebeurde niet en ik stelde vast dat hij opnieuw een zorg is." Walem wil met de jonge Duivels volgend jaar het WK halen, maar dat zal dus zonder Musonda zijn.

Musonda heeft alles

Het talent van Musonda staat echter buiten kijf. “Die jongen heeft alles. Werkelijk alles! Een ongelooflijk talent. Hij is snel, en technisch geweldig, hij ziet het spel en staat zijn mannetje in de duels. Kortom, hij heeft alle kwaliteiten om op het allerhoogste niveau te voetballen. Misschien hebben ze hem te vaak gezegd dat hij te mooi, te sterk, te goed was.”

Poll: Musonda JR gaat de top nog halen?

TAGS  I  Musonda  I  Anderlecht  I  Chelsea  I  Walem

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024