'Deze speler zal de topper Standard-Club Brugge beslissen:' "Een adelaar"

'Deze speler zal de topper Standard-Club Brugge beslissen:'
Zondag 13 mei 2018 - 11:18   I  

Club Brugge staat op het punt kampioen te spelen. De ploeg van Ivan Leko heeft aan een gelijkspel genoeg om de titel binnen te halen na de overwinning op Charleroi. Hans Vanaken begon op de bank tegen Charleroi maar viel in en maakte het verschil met een doelpunt.

De superlatieven voor Hans Vanaken blijven dan ook komen. Journalist Ludovic Baeten omschrijft de middenvelder als ‘de baas van het spel Club Brugge’. “Lange chirurgische ballen, bovengemiddelde techniek en een visie zoals een adelaar.”

Vakanen heeft nu veertien doelpunten en zeventien assists in alle competities voor Club Brugge en elke wedstrijd toont de spelverdeler zijn klasse weer. Toch moest hij op de bank beginnen tegen Charleroi. “Ik begreep de keuze van de coach, maar toen ik erin kwam, wilde ik hem zijn ongelijk bewijzen”, liet Vanaken na afloop van de 1-3 gewonnen partij weten.

Tegenover Sud Presse laat journalist Baeten ook weten waar het duel beslist zal worden. “Het verschil zal in de middenlinie gemaakt worden, in de duels daar. En in dit gebied moet Hans Vanaken nog vooruitgang boeken. Als je zijn enkels belaagt, dan verliest de middenvelder wel eens zijn spel.”

“Als de Rouches willen voorkomen dat Vanaken zijn chirurgische precisie bovenhaalt zullen ze de juiste balans moeten vinden tussen respect en agressiviteit. Als ze daarin niet slagen, zal Vanaken uitblinken en de defensie aan flarden rijgen met zijn passes.”

Poll: Hans Vanaken zal de topper beslissen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Hans Vanaken

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024