Deze verrassende Rode Duivel moet Witsel vervangen: “Hij is stukken beter!”

Deze verrassende Rode Duivel moet Witsel vervangen: “Hij is stukken beter!”
Woensdag 13 juni 2018 - 13:45   I  

De Rode Duivels zijn momenteel onderweg naar Rusland. De manschappen van bondscoach Roberto Martinez hebben een goede voorbereiding achter de rug en trekken vol vertrouwen naar het wereldkampioenschap. Het wordt echter nog afwachten wat de effectieve basisopstelling van Martinez zal zijn op het WK.

Zo wordt er getwijfeld aan de kwaliteiten van verdedigende middenvelder Axel Witsel. De ex-Standard-speler speelt in China, waar het niveau niet hetzelfde is als op een WK. Ook topscout Urbain Haesaert ziet een veel betere, maar toch verrassende optie.

“Leander is een fijne, gedreven jongen die het best is op het middenveld. Dendoncker is stukken beter dan Witsel voor de verdediging. Hij dweilt het hele middenveld af, recupereert ballen links en rechts en heeft ook nog eens een goeie pass”, aldus Haesaert tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Vervanger Kompany

Ook is de topscout duidelijk over wie de geblesseerde Vincent Kompany moet vervangen. “Jan Vertonghen zou ook op de plaats van Kompany kunnen spelen, maar is door omstandigheden op de linksback beland bij de Duivels. Noem mij eens een betere nummer 5 bij de Belgen? Al vind ik hem beter op vier. Als Vincent niet in orde is, is een centraal duo Vertonghen- Alderweireld achterin een goed alternatief, hoor, mocht Thomas Vermaelen niet fit geraken.”

Poll: Vind jij dat Dendoncker beter is dan Witsel?

TAGS  I  Witsel  I  Dendoncker  I  Kompany  I  Haesaert  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024