'Dit geeft de doorslag in de topper tegen Club Brugge': "Standard kampioen!"

'Dit geeft de doorslag in de topper tegen Club Brugge':
Zondag 13 mei 2018 - 07:26   I  

Standard Luik is aan schitterende comeback bezig in play-off 1. Sa Pinto heeft na de overtuigende bekerwinst tegen Club Brugge de ploeg weer helemaal mee in de titelstrijd gekregen en zondag staat de topper tegen de leider op het programma. Op Sclessin kan het spoken en ook de supporters geloven nog steeds in hun kansen.

De Standard-aanhang gelooft dat de sfeer een belangrijke factor zal zijn in de topper tegen Club Brugge. “Wedstrijddagen, alles is anders, de sfeer verandert”, vertelt een supporter van Standard tegenover Le Soir. “Het is onmogelijk om de sfeer te definiëren, je moet komen om ervan te kunnen genieten.”

Sinds de start van de play-offs speelt Standard thuis met een extra drive. Met de supporters op de achtergrond lijkt het wel alsof de spelers vleugels krijgen op Sclessin. “Het stadion is vol, het zal de hel zijn”, verzekert Finchy, abonnee gedurende 18 jaar van Standard. De magie van Sclessin kan ervoor zorgen dat de spelers 90 minuten lang lichaam en ziel in de strijd gooien.

De fans geloven dan ook heilig dat Standard nog grote kans maakt op het kampioenschap. “Ik geloof het! Ik heb alles al gepland voor 20 mei, de laatste dag van play-off 1. Ik ga met de trein naar Sclessin, waar ik een gigantisch scherm wil installeren, met het idee de volgende ochtend pas naar huis te gaan”, is ‘Heilige Luc’, een bekende supporters, overtuigd.

Poll: Gaat het thuisvoordeel van groot belang zijn bij Standard-Club Brugge?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024