‘Dit is Coucke nog allemaal van plan bij Anderlecht’

‘Dit is Coucke nog allemaal van plan bij Anderlecht’
Dinsdag 12 juni 2018 - 18:00   I  

Marc Coucke heeft grootse plannen voor Anderlecht, dat is al een tijdje duidelijk. De voorzitter wil komend seizoen ook op drie fronten meestrijden en is daarvoor samen met manager Luc Devroe naarstig op zoek naar versterkingen. Het makelaarsduo dat indertijd heeft geholpen bij de overname van Anderlecht weet wat Coucke nog allemaal van plan is bij Anderlecht.

Vooral het financiële zal dik in orde zijn bij Anderlecht de komende jaren. “Hij wil geen geld verliezen, maar hij wil niet per se grote winsten boeken. Hij wil de club laten groeien zonder er zelf profijt uit te halen - alle winsten zullen dus opnieuw geïnvesteerd worden. Hij heeft ook geen exitscenario klaarliggen. Het is eerst en vooral een investering uit bevlogenheid voor het spelletje”, aldus makelaar Peter Verplancke tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Gevoelige overname

De overname van Anderlecht moest zeer discreet gebeuren. “We zijn héél discreet te werk gegaan gedurende heel het overnameproces. Toen de enveloppes met de biedingen werden geopend op de algemene vergadering waren er slechts drie mensen op de hoogte dat Marc Coucke in de race zat.”

“De privacy werd dus tot in de puntjes gerespecteerd door alle betrokkenen. En maar goed ook, want het dossier lag heel gevoelig aangezien Coucke nog voorzitter was van KV Oostende”, vertelt makelaar Jacques Lichtenstein.

Poll: Denk jij dat Anderlecht komende jaren een Europese subtopclub kan worden?

TAGS  I  Coucke  I  Anderlecht  I  Devroe  I  shw

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024