'Dit is de reden waarom Club Brugge zó veel betaalt voor Schrijvers'

'Dit is de reden waarom Club Brugge zó veel betaalt voor Schrijvers'
Vrijdag 08 juni 2018 - 17:00   I  

Club Brugge maakte vrijdagmiddag de komst van Siebe Schrijvers wereldkundig. De 21-jarige aanvaller komt over van KRC Genk en zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor vier seizoenen. Met de transfer is een bedrag van 3 miljoen euro gemoeid. Pittig, zeker als je weet dat Schrijvers nog maar één jaar onder contract lag in de Luminus Arena.

Waarom hoestte Club Brugge dan eigenlijk zó veel geld op voor Schrijvers? Volgens Het Belang van Limburg is het vrij simpel. In het Jan Breydelstadion geloven ze ontzettend hard in de nog steeds maar 21-jarige Schrijvers, die toch al over voldoende ervaring op het hoogste niveau beschikt. En dan is er ook nog het feit dat het Genkse jeugdproduct een in België opgeleide speler is. Altijd handig.

"Het is opvallend dat Club Brugge drie miljoen over heeft voor een speler die zijn laatste contractjaar ingaat. Het illustreert het geloof in de intrinsieke kwaliteiten van Schrijvers én de stijgende waarde van Belgische spelers. Een gevolg van de steeds strenger wordende regels van de Pro League, die de eigen talenten wil beschermen", klinkt het in de krant.

Poll: Is Schrijvers dit bedrag waard?

TAGS  I  Schrijvers  I  RC Genk  I  Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024