Dit is Ivan Leko van plan met toptalent Siebe Schrijvers

Dit is Ivan Leko van plan met toptalent Siebe Schrijvers
Zaterdag 09 juni 2018 - 07:45   I  

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Siebe Schrijvers is nu toch een speler van Club Brugge. Het jonge toptalent mag bij de landskampioen zijn carrière proberen herlanceren, want bij Racing Genk verliep het dit seizoen wel erg stroef.

Bij Club Brugge heeft hij alvast één groot voordeel. Ivan Leko is namelijk dol op de jonge speler. Leko wilde Schrijvers er in STVV al graag bij, maar dat lukte toen niet. Nu kan hij wel gebruikmaken van Schrijvers en Leko weet al perfect hoe hij Schrijvers kan uitspelen volgend seizoen.

"Ik zie Siebe als een moderne nummer tien, een tweede spits eigenlijk. Op die positie komt het beste in hem naar boven. Al zou hij ook iets lager op de positie van Vanaken of zelfs Vormer kunnen spelen. Hij past gewoon perfect in de filosofie die we hier bij Club hanteren. We zijn kampioen geworden met een jonge ploeg die grinta uitstraalde. Dat is ook wat Schrijvers uitstraalt", aldus Leko in Het Laatste Nieuws.

Geen twijfels

Bij Racing Genk lukte het dus niet, maar Leko is ervan overtuigd dat de jonge Belg wel degelijk de nodige kwaliteiten heeft. "Siebe heeft de kwaliteiten om bij Club een titularis te worden, net zoals hij de kwaliteiten had om bij Genk titularis te worden. Het is niet aan mij om te oordelen waarom het daar niet is gelukt, maar ze speelden daar wel anders. Ik kan alleen maar zeggen dat iedereen bij Club - en dan bedoel ik de scouts, de technische staf en het bestuur - het er over eens is dat hij hier een meerwaarde kan bieden. We twijfelen niet."

Poll: Lukt het bij Club Brugge wel?

TAGS  I  Club Brugge  I  RC Genk  I  Schrijvers

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024