"Dit was er écht aan de hand met afschaffen van vrouwenploeg Anderlecht"

Vrijdag 11 mei 2018 - 17:35   I  

Anderlecht stond deze week even op zijn kop toen bleek dat Marc Coucke een punt zette achter de vrouwenploeg, die dit seizoen nog kampioen werd. Het circus kon beginnen, met meningen en geruchten van heel wat mensen tot gevolg. Uiteindelijk bleek het om loos alarm te gaan en gaat Anderlecht gewoon door met vrouwenvoetbal.

Het Nieuwsblad weet nu wat er echt aan de hand was met de vrouwenploeg. Een ontslagen medewerker zou al dan niet bewust verkeerde informatie hebben overgebracht aan het adres van de dames. Als door een wesp gestoken kwamen enkele speelsters dan ook zelf met het (verkeerde) nieuws naar buiten.

'In de kleedkamer bij de vrouwen circuleerde echter al langer het gerucht dat Coucke zou stoppen met de vrouwenploeg. Dat leidde tot ongerustheid en eerder deze week vroegen enkele speelsters al uitleg aan de voorzitter. Onder meer ­Laura Deloose kwam toen pittig uit de hoek. Bij Anderlecht verdienen de speelsters beter dan bij andere teams en voor Deloose is het voetbal haar leven. Zij zag haar toekomst bedreigd en kreeg geen duidelijke antwoorden. De paniek brak ­helemaal los toen de ontslagen Robert Steeman dinsdag iedereen in de kleedkamer samenriep en verkondigde dat er geen budget meer was voor het vrouwenvoetbal.'

Poll: Denkt u dat Coucke echt dacht om met de dames te stoppen?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024