DONE DEAL: Premier League voert belangrijke hervormingen door

DONE DEAL: Premier League voert belangrijke hervormingen door
Vrijdag 08 juni 2018 - 15:30   I  

Geen winterstop in de Premier League, het is een traditie in het Engelse voetbal. Maar vanaf het seizoen 2019-2020 zal dit niet meer het geval zijn. De Engelse voetbalbond heeft dit definitief beslist. De Premier League zal zo omgevormd worden en door de maatregel hoopt de FA dat de Engelse nationale ploeg beter gaat presteren op grote tornooien.

De gesprekken zouden al maanden aan de gang zijn over hervormingen van de grootste competitie ter wereld. "De Premier League, de English Football League en de FA zijn in gesprek over de alsmaar voller geworden speelkalender én manieren waarop zij kunnen samenwerken", zo viel te lezen in een brief aan diverse Engelse omroepen.

Veel voetbalfans vinden het een traditie dat er geen winterstop is in de Premier League, maar vanaf het seizoen 2019-2020 zal dit dus wel het geval zijn. In februari zullen de clubs in de Premier League ongeveer tien dagen niet in actie komen. Wel zal er elk weekend matchen worden afgewerkt op het hoogste Engelse niveau. Speeldagen worden in tweeën gedeeld wat betekent dat de er alsnog elk weekeinde voetbal op tv zal zijn.

Rode Duivels

Dit betekent uiteraard ook goed nieuws voor de Rode Duivels. Het merendeel van de nationale ploeg is actief in de Premier League en hebben te maken met een overvolle kalender. Spelers als Vincent Kompany, Mousa Dembélé, Toby Alderweireld en Nacer Chadli kregen allemaal te maken met vervelende blessures afgelopen seizoen.

Poll: Is deze hervorming een goede zaak voor de Premier League?

TAGS  I  Premier League  I  Manchester United  I  Chelsea  I  Arsenal  I  Liverpool  I  Manchester City  I  FA Cup

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024