'Dury maakt zich onmogelijk; Zulte Waregem overweegt ontslag'

'Dury maakt zich onmogelijk; Zulte Waregem overweegt ontslag'
Woensdag 03 oktober 2018 - 08:45   I  

Francky Dury zit bij Zulte Waregem in vieze papieren. Zijn ploeg bengelt in de kelder van de Jupiler Pro League en stilaan begint ook zijn eigen stoel te wankelen. Het bestuur van Essevee overweegt zelfs om zijn coach te ontslaan.

Het gaat al een tijdje niet meer goed bij Zulte Waregem. Dury verloor een deel van zijn macht en ligt ook overhoop met enkele bestuursleden. Dat hij wild om zich heen blijft schoppen en beslissingen in twijfel trekt, viel al meermaals niet in goede aarde bij de Essevee-top. En dus dreigt een ontslag.

"Wanneer het ook tegen Anderlecht, Charleroi en Mouscron verkeerd zou lopen, Dury zijn ongenoegen blijft uiten en hij alsmaar moedelozer aangeeft dat hij ‘geen tovenaar’ is/’geen positieve dingen ziet’, zal het kookpunt naderen. Zélfs bij de nooit panikerende, nuchtere businessman Tony Beeuwsaert", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Supporters, sponsors én bestuur twijfelen aan Dury

En er is meer, zo weet het weekblad. "Een deel van de supporters begint de voorheen bijna heilige Dury – een status waar die zich zeer goed bewust van is – immers af te vallen. En al een tijd stellen enkele sponsors en nieuwe, invloedrijke stemmen binnen het bestuur (waarvan voorzitter Carl Ballière ook niet meer on speaking terms is met Dury) het negatieve gedrag van hun trainer aan de kaak."

"Willy Naessens, en zelfs Eddy Cordier, probeerden in het belang van de club de voorbije weken de ‘stilaan onhoudbare spanning’ – dixit een bestuurder –, te ontmijnen, maar tevergeefs."

Poll: Moet Zulte Waregem Dury ontslaan?

TAGS  I  Zulte Waregem

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024