Er moet Karl Vannieuwkerke iets van het hart over de prachtige Imke Courtois

Er moet Karl Vannieuwkerke iets van het hart over de prachtige Imke Courtois
Donderdag 14 juni 2018 - 13:15   I  

Vanaf vandaag begint de sportzomer echt. Sporza zal elke WK-wedstrijd op de voet volgen en nodigt daar telkens de nodige analisten en kenners voor uit. Dé man die we deze zomer het vaakst op ons televisiescherm zullen zien is Karl Vannieuwkerke. De presentator mag zowel het omkaderingsprogramma van het WK als dat van de Tour voor zijn rekening nemen.

Karl Vannieuwkerke zal die drukke zomer dus niet alleen moeten meemaken, want hij krijgt elke dag het bezoek van enkele bekende koppen. "We gaan alle WK-wedstrijden omkaderen met praatgasten. Daarvoor zit ik met drie mensen aan tafel, vaste waarden als Jan Mulder, Marc Degryse, Wesley Sonck, Geert De Vlieger en Imke Courtois. Er zijn ook nieuwkomers als Mo Messoudi, Frank Boeckx en Heleen Jaques - een tweede vrouw dus die Imke komt aflossen", aldus Vannieuwkerke in Het Laatste Nieuws.

Weinig vrouwen

Er zullen dus heel wat mannen rond de tafel komen zitten. Dat is ook logisch volgens Vannieuwkerke, want de voetbalwereld is nu eenmaal een mannenwereld, waarin veel meer jongens dromen van een carrière als sportjournalist dan vrouwen. Al is hij wel erg tevreden dat hij kan samenwerken met Imke Courtois en met Heleen Jacques, die volgens hem prachtig werk zullen leveren.

"Dat er minder vrouwen dan mannen aanschuiven is de logica zelve", zegt hij in de krant. "Er voetballen nu eenmaal veel meer mannen dan vrouwen, er zijn veel meer jongens dan meisjes die dromen om voetbaljournalist te worden. Gelukkig stijgt het aantal vrouwen. Wij hebben er nu twee. Het kan natuurlijk beter, maar dit heeft niks te maken met discriminatie, wel met vraag en aanbod. En ik wil in geen geval positief discrimineren. De vrouwen die we nu hebben, hebben alle verdienste."

Poll: Is het een goede zaak dat er meer vrouwen rond de tafel komen zitten?

TAGS  I  Vannieuwkerke  I  Imke Courtois

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024