Ex-bondscoach reageert geïrriteerd: “Typisch Belgisch”

Vrijdag 18 mei 2018 - 11:59

Ex-bondscoach reageert geïrriteerd: “Typisch Belgisch”

Martinez blijft officieel tot 2020 bondscoach van de nationale ploeg. De Spaanse oefenmeester en de KBVB willen stabiliteit voor het volgende EK, maar eerst wordt er gefocust op het WK in Rusland. Ex-bondscoach Georges Leekens heeft ook gereageerd op het nieuws.

Georges Leekens ziet de verlenging als iets positief, maar als er wordt gevraagd: wat als het slecht uitdraait, reageert de ex-bondscoach geïrriteerd. “Typisch Belgisch, die vraag. Daar gaan we alleszins niet van uit, want anders ga je dat contract niet verlengen.”

Vooral voor Martinez is het een goed zaak zegt Leekens. “Die contractverlening van Martínez is een goede zaak. Dat zal de bondscoach een boost geven. Als je einde contract bent, heb je die druk om te presteren. Nu heeft hij die geruststelling. Een teken van vertrouwen, een waardering voor zijn werk. Daarnaast vind ik hem een zeer aimabel man. Hij heeft altijd een goede uitleg klaar en straalt wel iets uit.”

“Als je tevreden bent, moet je die resultaten op het WK niet afwachten. Het gaat over de manier van werken. En hoe de samenwerking verloopt. Martínez heeft al bewezen wat hij kan, en de spelersgroep gelooft in hem”, gaat Leekens verder tegenover Het Laatste Nieuws.

“En slotte is die contractverlenging ook positief voor de spelers. Continuïteit is belangrijk. En de bondscoach hoeft zich nu geen zorgen over zijn positie te maken. Martínez kan zich nu perfect focussen op het WK in Rusland. Daarnaast zal hij extra gemotiveerd zijn, al heeft hij sowieso al een geweldige drive”, aldus Leekens.

Poll: Georges Leekens heeft gelijk?Toon resultaten

Reageer

Gelieve hier in te loggen alvorens je een opmerking kan plaatsen.