Fans van Club Brugge krijgen plots héél slecht nieuws te verduren

Fans van Club Brugge krijgen plots héél slecht nieuws te verduren
Woensdag 05 december 2018 - 21:30   I   door Redactie

Willem De Bock stelde zopas zijn nieuwe boek voor: Dossier Stadion. Over hoe ons topvoetbal aan de achterstand (ont)komt. De auteur verdiepte zich in alle stadiondossier van de afgelopen jaren en kan nu al besluiten dat de Club-fans niet zullen krijgen waar ze op hopen: een nieuw stadion in 2022.

“De exponent van de Belgische stadionproblematiek is het Jan Breydelstadion in Brugge”, begint De Bock in Sport/Voetbalmagazine. “In het verslag over de staat van dat stadion luidt het: hier slaat alles groen uit, daar komt er water binnen, daar zit er betonrot en daar druppelt er water op de elektriciteitskasten. Onwaarschijnlijke toestanden. Je krijg nochtans de indruk dat alles redelijk proper afgewerkt is, maar de plastic wanden zijn puur camouflage voor de rottigheid en de vochtigheid.”

“In 2007 al presenteerde Michel D’Hooghe de eerste plannen voor een nieuw stadion, maar de realiteit is dat het in 2022 nog steeds niet klaar zal zijn, gesteld dat er binnenkort toestemming wordt gegeven om het te bouwen. Een stadion bouwen is hier een onwaarschijnlijke oefening in geduld. Intussen zijn we zover dat de supporters van Club Brugge voor het begin van de Champions League de tegenstanders hun excuses aanbieden voor de staat van het stadion.”

Poll: Moet Club Brugge een nieuw stadion bouwen of het huidige restaureren?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024