'Gedegouteerde' Bormans: "Al die clubs zijn betrokken in het schandaal"

'Gedegouteerde' Bormans:
Vrijdag 12 oktober 2018 - 15:12   I  

Philippe Bormans, de gewezen manager van STVV die tegenwoordig aan de slag is bij 1B-club Union, heeft zwaar uitgehaald naar de Belgische voetbalwereld. Bormans geeft aan gedegouteerd te zijn en zegt dat iedere club betrokken is.

"Iedereen die enigszins betrokken is met een functie in het voetbal zegt verbouwereerd te zijn, ze spreken van een schande. Het stopt niet met vingerwijzigingen”, stelt Philippe Bormans op Facebook en in Het Belang van Limburg. “Ze hebben de mond vol over de gangsters die uit het voetbal moeten, alles moet opgekuist worden. Wel, iedereen binnen het Belgisch voetbal zou beschaamd moeten zijn. Iedereen moet zichzelf in vraag stellen, ook ik."

"Het zijn tenslotte de clubs die het kader gecreëerd hebben, waarin dit allemaal kon gebeuren, waarin zoveel inbreuken konden plaatsvinden. Voetbalclubs besturen niet alleen zichzelf, maar controleren ook zichzelf. Wij beslissen zelf welke competitiehervormingen moeten gebeuren, wie arbitreert, aan welke licentievoorwaarden we moeten voldoen. En iedereen komt uiteindelijk ook op voor zichzelf. Dat is mis en kan nooit werken.”

"De hele wereld lacht met ons"

“Er moet een externe partij komen die bestuurd wordt door onafhankelijke personen, maar de vraag is of de voetbalclubs wel bereid zijn om hun macht af te staan”, besluit Bormans. “Dat is nochtans de enige correcte optie. Alle clubs zijn betrokken in het schandaal. Bij STVV werkte ik op het einde voor Japanners, nu ben ik in dienst van Engelsen. Wat moeten die mensen van ons Belgen denken? De hele wereld lacht met ons.” 

TAGS  I  STVV  I  Union  I  Club Brugge  I  Standard  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Lokeren  I  KV Mechelen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024