Geert De Vlieger weet nu al hoe ver Rode Duivels zullen geraken op het WK

Geert De Vlieger weet nu al hoe ver Rode Duivels zullen geraken op het WK
Zondag 10 juni 2018 - 08:15   I  

Het wereldkampioenschap staat nu écht voor de deur. Komende donderdag speelt gastland Rusland de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië, op maandag 18 juni spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het toernooi tegen Panama. Analist Geert De Vlieger blikt al een eerste keer vooruit op het WK.

“Er wordt vaak gezegd dat we wereldkampioen kunnen worden. Om dat te verwezenlijken, moeten we sowieso stunten. Enkel als dat lukt, kunnen we voldoen aan de hoge verwachtingen”, steekt De Vlieger van wal in De Zondag.

“Of ik onze Duivels tot stuntwerk in staat zie? Ik verwijs heel graag naar het WK 1986, waar onze nationale ploeg niet super aan het toernooi begon”, benadrukt De Vlieger. “Tot ze van Rusland wonnen, tot op dat moment dé ploeg van het WK. Door die overwinning ontstond er een soort van flow en gingen de Belgen helemaal op in hun zegeroes, waardoor veel mogelijk werd. Uiteindelijk schakelden ze toen ook nog Spanje uit.”

"Groot voetballand opzijzetten"

De Vlieger weet ook wat er nodig is om ver te geraken. “Als we op dit toernooi onze doelstellingen willen bereiken, zullen we een identiek kunststukje moeten realiseren en een groot voetballand opzijzetten. Om een topresultaat neer te zetten, moeten we topploegen elimineren.”

Zelf denkt de analist dat de Belgen de halve finale of finale niet halen. “Ik zie ze de kwartfinale halen. Daar zijn ze zeker toe in staat. Alleen hoop ik dat er daar nog een verlengstuk aan gebreid wordt en dat we van meer mogen of kunnen dromen. Ik heb zelf zo’n toernooi meegemaakt en weet hoeveel invloeden er meespelen. Als we er in de kwartfinale uitgaan, dan gaan we toch van een ontgoocheling spreken”, besluit De Vlieger.

Poll: Denk jij dat de Rode Duivels verder geraken dan de kwartfinales?

TAGS  I  De Vlieger  I  Rode Duivels  I  WK

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024