Geheime investeerder van Antwerp maakt zich na jaren eindelijk bekend

Geheime investeerder van Antwerp maakt zich na jaren eindelijk bekend
Zaterdag 11 maart 2017 - 08:55   I   door Redactie

Paul Gheysens van de projectontwikkelaar Ghelamco is nu al enkele jaren de verborgen investeerder van Antwerp. Dat bevestigt hij zaterdag zelf voor het eerst in De Tijd.

Het was tot dusver één van de best bewaarde geheimen wie Antwerp financierde. Nu komt de investeerder er zelf mee naar buiten. Patrick Decuyper nam Antwerp in 2015 over. Hij fungeerde echter ook als tussenpersoon en kwam niet zelf met al het geld over de brug.

Gheysens geeft nu toe dat hij al die tijd al geld pompte in Antwerp. "Ik zie het als een persoonlijke investering op de lange termijn", aldus Gheysens. Hij pompte sinds 2015 tussen 11 en 15 miljoen euro in de club. "Laat me duidelijk zijn: ik heb dit nooit gedaan om foto's van mezelf te laten maken op de eretribune. Mijn bedrijf Ghelamco heeft hier ook nooit iets mee te maken gehad."

Het lijkt wel logisch dat hij aast op de bouw van een nieuw stadion bij Antwerp. Hij bouwde namelijk ook het stadion in Gent. "Ik zal nooit ontkennen dat infrastructuur belangrijk is. Dat is in Gent duidelijk gebleken. De Ghelamco Arena heeft er een boost gegeven aan AA Gent. Maar het is slechts een onderdeel van een succesvol project."

TAGS  I  antwerp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024