Gent beleeft dramatische bekeravond aan de kust

Woensdag 14 december 2016 - 22:30   I

AA Gent is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales in de beker van België. Tegen Oostende miste het een strafschop in de eerste helft, in de tweede helft kregen ze het deksel op de neus na een doelpunt van Cyriac. Gent kon geen vuist meer maken nadat Dejaegere ook nog eens met een tweede gele kaart het veld af moest.

In het begin van de wedstrijd ging het goed op en neer. Beide ploegen speelden kansjes bij elkaar. Net voor rust kreeg Gent wel een dubbele dreun. Doelman Rinne moest naar de kant met een hoofdblessure, Thoelen moest hem noodgedwongen vervangen. Gent kreeg ook nog een strafschop na een fout op Coulibaly. Oostende-doelman Ovono kon echter de zwakke strafschop van Saief pakken.

Het luidde de ondergang van Gent in de tweede helft in. Na wat geharrewar bij een vrije trap kon Cyriac de 1-0 scoren, daarna mocht Dejaegere gaan douchen na een tweede gele kaart. Hij moest noodgedwongen een counter van Oostende afstoppen en moest met rood van het veld. Gent moest daarna komen, maar kon geen vuist meer maken. Ook Oostende kon niet meer gevaarlijk uit de hoek komen, maar de zege was binnen.

Oostende - Gent 1-0

66' Cyriac 1-0