Gent wil belangrijke regel aanpassen: "Belgische clubs schieten zichzelf in de voet"

Gent wil belangrijke regel aanpassen:
Woensdag 16 augustus 2017 - 07:09   I   door Redactie

AA Gent wil ingrijpen in de reglementering. Dat komt omdat de Buffalo's zelf een groot slachtoffer zijn van de regel.

Michel Louwagie, algemeen direcuter van de Buffalo's, wil in de Pro League de discussie op gang brengen van de herziening van de Belgen-regel. Zijn club werd zaterdag een groot slachtoffer van de verplichting om zes spelers die opgeleid in België op het wedstrijdblad van achttien spelers te noteren.

Goudhaantjes Esiti en Simon moesten daardoor noodgedwongen in de tribune plaatsnemen. "Ik begrijp de goede bedoelingen van de regel, die Belgisch talent wil stimuleren, maar in de praktijk schieten de Belgische clubs zichzelf in de voet”, zegt Louwagie in Het Nieuwsblad.

“We hebben dit jaar enorm geïnvesteerd in onze jeugd en andere Belgische clubs doen dat ook, maar kijk naar de realiteit deze transferzomer. De beste Belgische talenten vertrekken al op jonge leeftijd naar het buitenland. Zie Tielemans, Dimata en wie weet ook Dendoncker. We vechten met een heleboel clubs om een kransje overgebleven Belgen, want ze moeten voldoende niveau hebben voor een topclub. De vraag is veel groter dan het aanbod en dan is er nog het geluk dat Kums en Sels zijn teruggekeerd naar België."

"In zo een gevecht zijn er altijd verliezers. In het geval van Vanlerbeghe en Kums hebben we aan het kortste eind getrokken, in het geval van Nicolas Raskin (16-jarig toptalent opgeleid bij Anderlecht, red.) hebben we het gehaald van Standard en Anderlecht. Wat willen we voor ons Belgisch voetbal? Willen we gewapend zijn in Europa of niet? Die cruciale vraag moeten we durven te stellen in de Pro League.”

Poll: Moet de regel met minimaal 6 Belgen op het wedstrijdblad afgeschaft worden?

TAGS  I  gent  I   louwagie

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024