Gerkens ziet opvallende gelijkenis tussen Leko en Vanhaezebrouck

Gerkens ziet opvallende gelijkenis tussen Leko en Vanhaezebrouck
Vrijdag 20 oktober 2017 - 09:33   I  

Pieter Gerkens speelde vorige seizoen zeer sterk onder Ivan Leko bij STVV. De middenvelder verhuisde naar Anderlecht, terwijl de trainer naar Club Brugge vertrok. Hein Vanhaezebrouck verving dan ook nog eens Weiler in Anderlecht.

Ondanks de vele veranderingen zijn er ook wel wat gelijkenissen tussen beide trainers. Weiler viel alleen maar aan voor de camera, terwijl Vanhaezebrouck steeds uitgaat van eigen sterkte en de wedstrijd probeert de domineren. In dat opzicht lijkt HVH wel sterk op Ivan Leko.

"Bij STVV leunde de visie van Ivan Leko meer aan bij die van Vanhaezebrouck en het klopt dat onder Weiler de nadrukkelijke loop- en passlijnen niet aanwezig waren”, aldus Gerkens.

Terwijl Weiler het verwijt kreeg dat hij de spelers aan hun lot overliet, weten de spelers onder Vanhaezebrouck wel perfect wat ze moeten doen.

"Als speler bij Anderlecht moet je ook zelf initiatief nemen, maar onder Vanhaezebrouck wordt wel alles tot in de puntjes uitgelegd. Iedereen weet perfect wat hij moet doen en als het dan even wat moeilijk loopt of je speelt op een positie die je niet gewoon bent dan kun je daar altijd op terugvallen”, aldus Gerkens volgens Het Nieuwsblad.

TAGS  I  Gerkens  I   Leko  I   Vanhaezebrouck  I   Club Brugge  I   STVV  I   Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024