Geschillencommissie bevestigt zware straffen na Union-KVM

Geschillencommissie bevestigt zware straffen na Union-KVM
Dinsdag 11 september 2018 - 20:50   I   door Redactie

De hele situatie tussen na de wedstrijd tussen Union en KV Mechelen is nog niet uitgeklaard. Fred Vanderbiest, de T2 van KV Mechelen, kreeg klappen van zijn collega bij Union. Vanderbiest wordt nu echter beschuldigd zelf door Union.

“De heer Vanderbiest probeerde de conditietrainer van Union te slaan. Onze assistent-coach, Abder Ramdane, kwam tussenbeide om beiden te scheiden en daarop heeft Vanderbiest hem herhaaldelijk racistisch beledigd in het Frans", meldt Union in een mededeling. 

"Op weg naar de kleedkamer deed hij dat opnieuw en werd agressief, tot Ramdane reageerde en Vanderbiest gewond raakte.” Waarna Union KV Mechelen oproept “de racistische uitlatingen van een lid van zijn staf openbaar te veroordelen”.

Het Bondsparket buigt zich vandaag over de zaak. KV Mechelen overweegt klacht in te dienen bij de politie, maar wacht eerst de reactie van het Bondsparket af.

Update 10/9 - 9:15

Fred Vanderbiest bekijkt intussen met zijn advocaat welke stappen hij zal ondernemen. Zelf wenste hij voorlopig nog niet te reageren op de situatie.

Update 10/9 - 14:29

De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft via zijn officiële kanalen laten weten dat het Bondsparket beslist heeft om Vanderbiest, Ramdane en ook de spelers Bijker en Tabekou op te roepen. Alle betrokkennen worden dus op het matje geroepen.

Update 10/9 - 21:30

Het gaat niet goed met Fred Vanderbiest, zo meldt Het Nieuwsblad. De T2 van KV Mechelen is drie dagen werkonbekwaam. Hij kampt momenteel met migraine. De Geschillencommissie zou dinsdag samen komen, maar mogelijk wordt de zitting uitgesteld. Vanderbiest zou immers zichzelf graag komen verdedigen en dat is nu niet mogelijk.

Update 11/9 - 15:40

Fred Vanderbiest is vandaag dan toch komen opdagen. Dat weet Het Nieuwsblad. "Het bondsparket van de voetbalbond wil vandaag wel al uitspraken doen en daarom daagde de Mechelse T2 toch op aan het bondsgebouw. De Pro League veroordeelde de feiten ook al hard en legde beide clubs al een boete van 5.000 euro op."

Update 11/9 - 16:30

Het bondsparket heeft zich uitgesproken over de straffen. Die zijn absoluut niet mild voor Ramdane. Het bondsparket vraagt een straf van 2 weken schorsing en 1000 euro boete voor het betreden van het veld. Daar komt nog eens de erg zware straf van maar liefst 8 speeldagen bij voor de vuistslag. In totaal dus 10 speeldagen schorsing. Vanderbiest daarentegen krijgt drie speeldagen en een boete van 1500 euro. Later vandaag spreekt de Geschillencommissie zich nog uit over de straffen.

Update 11/9 - 18:25

Advocaat Sven Mary bevestigde dinsdag ook dat Fred Vanderbiest donderdag een klacht zal indienen bij de burgerlijke rechtbank in Brussel tegen Abder Ramdane, de T2 van Union. Er komt dus nog een serieus staartje aan deze zaak.

Update 11/9 - 20:45

De Geschillencommissie bevestigt dat Abder Ramdane van Union 10 weken geschorst wordt, waarvan 3 met uitstel. Hij krijgt ook een boete van 4250 euro. Union-speler Serge Tabekou moet 2 weken brommen, Lucas Bijker van KV Mechelen 3 weken. Ook KVM-assistent Vanderbiest, die werd beschuldigd van racisme, krijgt 3 weken schorsing.

TAGS  I  Union  I  KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024