Grijpt Anderlecht naast een licentie?

Grijpt Anderlecht naast een licentie?
Donderdag 21 februari 2019 - 19:00   I   door Redactie

De clan rond Mogi Bayat beweerde dat Anderlecht gewoon geen geld heeft en daarom het geld voor de makelaar bevriest. Moet RSCA dan vrezen voor een licentie? Het Laatste Nieuws zocht dat uit.

"In het Astridpark valt te horen dat paars-wit wel degelijk met een liquiditeitsprobleem kampt", zo schrijft HLN. "Geen nieuw gegeven - de voorbije seizoenen was het vaak miljardair en aandeelhouder Alexandre Van Damme die RSCA een tijdelijke lening toekende om zo de periode tot de volgende mercato te overbruggen en de licentie te behalen."

"De rol van Van Damme is intussen een pak kleiner geworden. Van hem moet geen nieuwe lening worden verwacht. Maar dat betekent niet dat ze zich bij Anderlecht ondertussen grote zorgen maken."

"Voorzitter Marc Coucke is al een tijdje bezig om het cashflowprobleem op te lossen. Eind deze maand zou de kapitaalsverhoging van 25 à 30 miljoen euro een feit zijn. Daarnaast krijgt Coucke nog zo'n 3 miljoen van de oud-aandeelhouders - ter compensatie van enkele financiële lijken die uit de kast zijn gevallen na de verkoop van de club. Binnen paars-wit zijn ze er dan ook rotsvast van overtuigd dat de licentie halen geen enkel probleem zal worden", besluit de krant.

Poll: Denk jij dat het in orde komt met Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024