Grijpt KBVB nu al in tegen KV Mechelen? "15.000 supporters gestraft"

Grijpt KBVB nu al in tegen KV Mechelen?
Maandag 05 november 2018 - 10:45   I   door Redactie

KV Mechelen doet het sportief onwaarschijnlijk goed. Malinwa won al zeven wedstrijden op rij in 1B. Er lijkt niets aan te doen. Op weg naar promotie naar 1A. Of toch niet?

Er is nog het probleem van de matchfixing. Dat kan de club ernstig in de problemen brengen. "De huidige clubleiding mag dan wel blijven verkondigen dat de situatie niets verandert aan de sportieve taak van de spelers - op zich hebben ze daar gelijk in - maar weet zelf ook dat het zwaard van Damocles boven de club hangt. Als alle gelekte informatie uit het dossier bewezen kan worden, dan ziet het er niet al te best uit voor KV", zegt Thomas Standaert van Gazet van Antwerpen

"Alleen valt het op dit moment onmogelijk te voorspellen wanneer dat zwaard zal vallen. Als de KBVB op veilig wil spelen, dan moet het wachten op de uitspraak van de rechtbank - en die kan nog enkele jaren op zich laten wachten. Als de KBVB vroeger wil ingrijpen, dan loopt men het risico om de club en meer dan 15.000 supporters te straffen voor een zaak die later door de rechtbank nog van tafel kan worden geveegd."

Poll: Moet de KBVB de uitspraak van de rechtbank afwachten?

TAGS  I  KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024