‘Grote kuis bij RSCA: deze 9 (!) spelers moeten opkrassen’

‘Grote kuis bij RSCA: deze 9 (!) spelers moeten opkrassen’
Woensdag 07 november 2018 - 16:33   I  

Na afloop van de zomermercato toonde Marc Coucke zich nog een tevreden man. De voorzitter van RSC Anderlecht was héél tevreden met het geleverde werk van zijn rechterhand Luc Devroe en zette dat maar wat graag in de verf. Nu, enkele maanden later, is gebleken Coucke en Devroe zich flink vergist hebben.

Van de vele inkomende transfers, is nauwelijks een speler een directe meerwaarde gebleken voor de ploeg van Hein Vanhaezebrouck. Een pijnlijke vaststelling en dus is de enige oplossing om nog maar eens met de grove borstel door de huidige spelerskern te gaan.

Het staat vast dat er in januari - of ten laatste volgende zomer - een grote kuis volgt in de kleedkamer van paars-wit. Tal van spelers passen immers niet meer in de plannen van Vanhaezebrouck en zijn dus overbodig.

Wat met Milic en Musona?

Ivan Obradovic, Dennis Appiah, Emmanuel Sowah, Ryota Morioka, Luka Adzic en Kristal Abazaj zijn de eersten die geen toekomst bij paars-wit meer lijken te hebben. Verder gelooft Vanhaezebrouck ook niet in Antonio Milic en Knowledge Musona, maar zij werden wel gehaald op voorspraak van Coucke. Mogelijk hebben ze dus iets meer krediet.

Tot slot is het ook maar de vraag of Boy de Jong bij Anderlecht zal blijven. Hij is niets meer dan een sparringpartner en moet in de pikorde sowieso Thomas Didillon en Frank Boeckx voor zich dulden.

Poll: Zal de kern van Anderlecht er na de transferperiode in januari helemaal anders uitzien?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024