Harbaoui furieus: "Hij heeft geen ballen aan zijn lijf!"

Harbaoui furieus:
Woensdag 16 mei 2018 - 10:36   I  

Hamdi Harbaoui kreeg goed nieuws, want de finale van play-off 2 zal dan toch tellen voor de titel van topschutter. Normaal gezien telt die niet mee, maar omdat Zulte Waregem niet speelt tegen Lierse heeft de Pro League een uitzondering gemaakt.

Harbaoui kreeg ook slecht nieuws, want hij zit niet in de voorselectie voor het WK. We zien Harbaoui dan ook niet terug op het WK tegen België. Naar eigen zeggen is hij het slachtoffer geworden van corruptie in het Tunesische voetbal.

“Destijds heeft de bondsvoorzitter spelers opgedragen om mijn verklaringen tegen te spreken. Vind jij dat normaal? Sindsdien is hij ook bang dat ik opnieuw de waarheid zal zeggen. Die man heeft zelfs de media in zijn zak. Weet je dat mijn prestaties in mijn thuisland grotendeels worden genegeerd? Tja, het Tunesische voetbal heeft nog steeds af te rekenen met corruptie. Clubs mengen zich in de keuzes, de voetbalbond eveneens, alleen maar uit ­eigenbelang", aldus Harbaoui in Het Laatste Nieuws.

"Geen ballen aan zijn lijf"

Harbaoui is dan ook erg scherp voor de bondscoach. “Maffia, ja. Hoe moet je het anders noemen als de beste spelers niet worden geselecteerd? Dat is toch niet rechtvaardig, zeker niet voor het Tunesische volk. Europese bondscoaches, zoals Georges Leekens en Henryk Kasperczak, hebben zich daar nooit wat van aangetrokken. Die riepen me op. Maar de huidige coach, Nabil Maaloul, heeft niet de ballen aan zijn lijf om tegen de eisen van de federatie te gaan. Ik ben niet de enige: Marseille-verdediger Aymen Abdennour, mijn beste vriend in de selectie, is evenmin opgeroepen." 

 

Poll: Verdiende Harbaoui een selectie?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Harbaoui

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024