Hazard blinkt uit; Chelsea smeert Man City eerste competitienederlaag aan

Zaterdag 08 december 2018 - 20:21   I

Chelsea heeft voor dé verrassing van het weekend gezorgd in de Premier League. Het had lange tijd alle moeite van de wereld met de ongeslagen leider Manchester City, maar slaagde er toch in om de Pep Guardiola en de zijnen hun eerste competitienederlaag van het seizoen aan te smeren.

Na 45 minuten spelen stond het 1-0 in het voordeel van Chelsea. Haast geen enkele kijker die dat kon geloven. Manchester City had de hele eerste helft gedomineerd, maar in de absolute slotfase flitste Hazard. Onze landgenoot bediende Kanté en die jaste het leer voorbij Ederson tegen de netten.

Na de rust ging City op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet. Integendeel: in de slotfase sloeg Chelsea opnieuw genadeloos toe. David Luiz kopte een corner binnen en zo was de eerste competitienederlaag van het seizoen een feit voor Guardiola en co.