Heeft Westerlo dan toch gelijk? Federale politie is onderzoek gestart

Heeft Westerlo dan toch gelijk? Federale politie is onderzoek gestart
Vrijdag 17 maart 2017 - 08:39   I   door Redactie

Was de wedstrijd Kortrijk - Moeskroen doorgestoken kaart? De agenten van de Federale politie beginnen sterk te twijfelen of die wedstrijd wel eerlijk is verlopen.

Afgelopen zondag won Moeskroen met 0-2 van Kortrijk. Daardoor blijft Moeskroen in de Jupiler Pro League en zakt Westerlo naar 1B. Maar in hoeverre liet Kortrijk de Henegouwers opzettelijk winnen?

Moeskroen scoorde in die wedstrijd erg makkelijk de 0-1 en vroeg in de tweede helft maakte verdediger Vladimir Kovacevic een zeer lullige own-goal. Agenten van de Federale politie gingen gisteren langs in Kortrijk.

De agenten behoren tot de cel voetbalfraude van de federale politie. "Het ging niet om een verhoor, wel om een informatief gesprek", zegt Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns in Het Nieuwsblad. "Ik vrees dat we de agenten niet veel vooruit hebben kunnen helpen. Simpelweg omdat er geen aanwijzingen zijn."

Eerder liet ook Westerlo-manager Herman Wijnants zich uit over die wedstrijd. Hij diende uteindelijk geen klacht in omdat er geen bewijs is.

In dit specifiek geval gaat het niet om gokfraude maar om sportieve omkoping. Speurders denken dat het contact in stand gekomen via een netwerk van voetbalmakelaars. Die contacteren dan verschillende spelers en kunnen zo de competitie beïnvloeden.

TAGS  I  Westerlo  I   Moeskroen  I   Kortrijk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024