Het houdt niet op: ook makelaar van Thibaut Courtois in vieze papieren

Het houdt niet op: ook makelaar van Thibaut Courtois in vieze papieren
Woensdag 10 oktober 2018 - 18:00   I  

Het blijft aanklachten regenen in de Belgische voetbalwereld. Niet alleen spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zitten in vieze papieren, ook Christophe Henrotay.

De Tijd meldt dat Henrotay, onder meer de makelaar van Thibaut Courtois en afgelopen zomer nog betrokken bij diens transfer van Chelsea naar Real Madrid, een strafklacht aan zijn been heeft.

Peter Smeets, professioneel begeleider van voetbalspelers, werkte in het verleden samen met Henrotay, maar verbrak zijn overeenkomst met de makelaar omdat hij “op grote schaal wantoestanden” ontdekte. Zo zou Henrotay bij de transfers van Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Leander Dendoncker miljoenen euro’s hebben achtergehouden. Zowel van de spelers in kwestie als van Smeets.

Onderzoek staat los van Bayat en Veljkovic

“Het zou daarbij gaan om onder andere onderhandse commissies en constructies met vennootschappen in het buitenland”, verduidelijkt De Tijd. Het parket bevestigde aan De Tijd dat er effectief een onderzoek geopend is naar aanleiding van de strafklacht van Smeets. Het onderzoek staat wel volledig los van dat tegen Bayat en Veljkovic.

TAGS  I  Chelsea  I  Anderlecht  I  Real Madrid

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024