Heynen duidelijk over Club-speler: "Eén van de beste in België"

Heynen duidelijk over Club-speler:
Maandag 05 november 2018 - 22:31   I  

KRC Genk en Club Brugge hielden elkaar afgelopen zaterdag in bedwang. De topper tussen de nummers één en twee in de competitie eindigde uiteindelijk op een 1-1-gelijkspel. Na afloop analyseerde Bryan Heynen de wedstrijd.

Hij kwam al gauw tot de constatatie dat hij tegen een sterk middenveld had gespeeld. "Vanaken is één van de beste voetballers in België. Het is nooit gemakkelijk om tegen hem te spelen. Het is altijd een uitdaging. Vanaken heeft ongelooflijk veel vista", aldus Heynen in Het Belang van Limburg.

"Hij ziet het spel altijd een stap sneller dan de rest. Het is niet makkelijk om daarop te anticiperen. Hij bewees opnieuw zijn goudwaarde voor dit Club Brugge. Het gaf mij dan ook een goed gevoel dat ik een redelijke wedstrijd speelde.”

"Vanaken is net zoals Refaelov"

Toch stond Heynen meer dan zijn mannetje tijdens de topper. “Het was hetzelfde verhaal als tegen Antwerp. Toen speelde ik tegen Lior Refaelov die net als Vanaken veel vooruit denkt. Dan moet je het ook aandurven om er een aantal keer over te gaan. Het doelpunt was er opnieuw bijna."

"Altijd weer bijna (lacht). Ik hoop dat dat doelpunt eindelijk eens valt. Ik moest in die actie een stap achteruit zetten en met links uithalen. De doelman redde knap. Als die bal iets hoger kwam, zat hij binnen. Ik kom niet vaak in die zone. Ik ben ook Ally Samatta niet", besluit de Limburger.

Poll: Is Vanaken de beste middenvelder in België?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024