"Hij kan de nieuwe trainer van Anderlecht worden, ik noem hem de kleine Mourinho"

Woensdag 01 maart 2017 - 07:00   I   door Redactie

Yannick Ferrera moest weg bij Standard, maar bewijst bij KV Mechelen opnieuw een uitstekende trainer te zijn. De voormalige jeugdtrainer van Anderlecht kan in de toekomst misschien wel terugkeren naar paars-wit.

Jean Kindermans haalde Ferrera in 2004 binnen als jeugdcoach bij Anderlecht. "Hij dwingt respect af bij zijn spelers - zelfs bij de jeugd van Anderlecht is dat geen evidentie. Yannick stelt zich volledig ten dienste van de groep en hij voelt hen perfect aan", aldus Kindermans in Het Laatste Nieuws.

"Toen Yannick een paar maanden weg was op Anderlecht - zijn vertrek vond ik trouwens een spijtige zaak -, vroeg hij een onderhoud aan met mij. Hij had een PowerPoint-presentatie voorbereid: zijn visie op het leiden van een club en een ploeg. Ik was onder de indruk."

"Ach, Yannick is een goudklompje. Momenteel is het te vroeg, maar op termijn zie ik in hem een trainer voor de A-ploeg van Anderlecht. Binnen vijf of tien jaar. Dan heeft hij weer wat meer bagage en ervaring. Hij heeft een duidelijke visie en mening, én hij heeft zijn eigen ideëen. Ik noemde hem niks voor niks de kleine Mourinho."

TAGS  I  anderlecht  I   yannick ferrera

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024