“Ik had bondscoach van de Rode Duivels moeten worden”

“Ik had bondscoach van de Rode Duivels moeten worden”
Donderdag 12 oktober 2017 - 12:35   I  

Hugo Broos is inmiddels 65 en tegenwoordig aan de slag als bondscoach van Kameroen. In het verleden kreeg de ervaren oefenmeester de kans om de Rode Duivels te coachen, maar die liet hij glippen.

In 2002 was Broos de eerste keuze van de KBVB om Robert Waseige op te volgen. “Ik had een eerste, oriënterend gesprek gehad met Michel Sablon (technisch directeur bij de KBVB, red.). Hij vertelde me dat de bond aan mij dacht als opvolger van Robert Waseige. Ik had hem gezegd dat ik daar voor open stond, maar dat ik ruim de tijd nodig had om er diep over na te denken”, zegt Broos in zijn boek ‘Altijd Weer Winnen’.

Op dat moment wilde Broos geen bondscoach worden. “Ik had ingezien dat ik nog niet stond te springen om coach te worden van de nationale ploeg. De Rode Duivels, dat betekende toen 'maar' vier matchen op een jaar. Ik zou de geur van het veld, van de kleedkamer, van de dagelijkse trainingen, het toewerken naar de match van het volgende weekend te veel missen, vond ik. Ik werd dus niet de nieuwe coach van de Rode Duivels.”

Nu heeft Broos toch wat spijt van die keuze. “Nu, zoveel jaren later, denk ik dat ik het tóch had moeten doen, het had mooi gestaan op mijn palmares.” Aimé Anthuenis werd de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, waardoor Broos die Anthuenis kon opvolgen bij Anderlecht.

Poll: Zou Broos een goede bondscoach geweest zijn voor België?

TAGS  I  Broos  I   Rode Duivels  I   Anthuenis  I   Waseige  I   Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024