Jan Mulder kondigt vlak voor WK afscheid aan

Jan Mulder kondigt vlak voor WK afscheid aan
Zaterdag 09 juni 2018 - 09:06   I   door Redactie

Jan Mulder stopt binnenkort als analist. In Het Laatste Nieuws bevestigt Mulder dat het alvast zijn laatste WK wordt. Mulder is op Eén weer een van de vaste analisten tijdens het WK. Dat was hij ook al tijdens het WK van 2014.

"Dit wordt mijn laatste WK. Ik had vorige keer al gezegd dat ik ermee wou stoppen. Ik ben 73, joh", zegt Mulder. "In Italië heb je dat wel, van die oudere, tachtigjarige heren van 'La Repubblica' en 'La Gazzetta dello Sport' naar wie nog geluisterd wordt. Dat zit er in onze landen niet in. Zo ben ik ook niet."

"Ik heb wel verstand van voetbal en ik hou ervan, maar ik drijf toch vooral op intuïtie en dramatiek", vervolgt Mulder. "Maar op een gegeven moment houdt het op. Mijn leven in het voetbal speelt zich af in België - tenzij de FIFA het WK uitbreidt naar 86 landen doet Nederland nóóit meer mee - en ik heb het gevoel dat het ook voor de wereldsterren De Bruyne en Hazard zelf ophoudt over vier jaar."

"Ik hoop echt voor hen: winnen die handel. Of eruit in de halve finale, dan keer je toch nog met een goed gevoel terug. Maar daarna is het afgelopen met deze Gouden Generatie. Als je nu niet waarmaakt wat je voeten hebben beloofd, zie ik het over vier jaar niet meer zitten. Voor hen en voor mezelf. Dan moet het dochtertje van Imke Courtois het maar overnemen - het leven gaat sneller dan je denkt", besluit Mulder.

Poll: Ga jij Mulder missen als analist?

TAGS  I  Mulder  I  Rode Duivels  I  flash

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024