Jordy Clasie hakt na zijn eerste titel ooit knoop door over zijn toekomst

Jordy Clasie hakt na zijn eerste titel ooit knoop door over zijn toekomst
Maandag 14 mei 2018 - 11:35   I  

Ook Jordy Clasie mocht gisteren (en vannacht) een feestje bouwen. En hij had zelfs meer redenen om te vieren dan de meeste van zijn ploeggenoten, want zijn moederclub, Southampton, wist zich gisteren te redden. Zo spelen The Saints ook volgend seizoen in de Premier League.

Of Clasie daar ook zal spelen is dan weer een andere vraag. Normaal gezien keert hij terug, maar met zekerheid kan hij dat niet zeggen. “In principe keer ik terug naar Southampton. Mijn contract daar loopt nog twee jaar door. Ik ga de komende tijd met mijn vrouw en zaakwaarnemer praten over wat we gaan doen volgend seizoen. Het is nu nog open voor mij”, aldus Clasie in De Telegraaf.

Clasie zal nu dus moeten beslissen over zijn toekomst, al is hij niet de enige partij die daar iets in te zeggen heeft. Club Brugge kan proberen hem binnen te halen, maar goedkoop zal de Nederlander niet zijn en bovendien heeft Clasie niet meteen een basisplaats met Nakamba op het middenveld. Ook de plannen van Southampton zullen belangrijk zijn in zijn keuze en uiteraard is een terugkeer naar zijn oude liefde Feyenoord nog steeds bespreekbaar.

“Heb zeker mijn aandeel gehad dit seizoen”

Een basisspeler werd Clasie eigenlijk nooit, want daarvoor was Marvelous Nakamba te belangrijk voor Club Brugge. Toch is hij tevreden over zijn seizoen en over zijn aandeel in de titel. Opvallend, na tien jaar profvoetbal is dit pas de eerste titel voor de Nederlander.

“Dit is iets wat niet heel veel mensen is gegeven in hun carrière. Het was nog mooier geweest als ik dit duel ook had gespeeld, maar ik heb zeker mijn aandeel gehad dit seizoen. Eerst wil ik genieten van het moment. Ik heb van mijn ploeggenoten gehoord hoe ze hier feest vieren en ik kijk ernaar uit om dat mee te maken”, besluit Clasie.

Poll: Moet Club Brugge Clasie proberen houden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Clasie

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024