Karl Vannieuwkerke is de sterke man bij deze Belgische club, ambitie is groot

Karl Vannieuwkerke is de sterke man bij deze Belgische club, ambitie is groot
Woensdag 08 november 2017 - 08:14   I   door Redactie

Karl Vannieuwkerke is ondervoorzitter van KSV Diksmuide. Het wordt steeds duidelijker dat de sportjournalist er de grote man is.

Vannieuwkerke steekt heel veel tijd in de jeugdwerking van de club. Ook zijn zoon en dochter spelen bij de jeugd van Diksmuide. De club speelt momenteel in tweede provinciale.

"Ik zag veel kinderen op heel jonge leeftijd naar grotere clubs verhuizen. Ik vroeg mij af waarom. Aan de ene kant kan prestige een rol spelen, aan de andere kant kan het ook liggen aan de opleiding bij hun kleine club", vertelt Vannieuwkerke in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als je in provinciale een opleiding zou aanbieden die kan concurreren met die in Betaald Voetbal 1B. Wij stellen nu vast dat negen van de tien jeugdspelers blijven. Ons aantal jeugdspelers steeg van 190 naar 430."

 ‘We hebben nu ook een techniektrainer, een looptrainer en er zijn rotatietrainingen. Daarbij gaan kleine groepjes langs acht posten op het veld. Elke trainer geeft een specifieke oefening. Veel jeugdtrainers willen de hele week enkel met hun eigen ploeg bezig zijn, maar dat verkleint de horizon."

De ambitie is er bij Vannieuwkerke. "Op termijn zou ik graag 80 à 90 procent van onze eerste ploeg bevolken met eigen jeugd en doorgroeien naar de derde of tweede amateurklasse."

"Elk vrij moment van mij gaat nu naar KSV Diksmuide. Gisteren maakte ik hier spaghetti voor de elf spelertjes van onze high potential-groep. Ik zou op zo’n moment ook een lezing kunnen geven en daarmee veel geld verdienen, maar dit geeft mij meer voldoening. Jeugdvoetbal is het schoonste wat er is."

Poll: Knap werk van Karl Vannieuwkerke?

TAGS  I  Karl Vannieuwkerke  I   Diksmuide

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024