KBVB neemt harde maatregelen na illegale bom bij Antwerp

KBVB neemt harde maatregelen na illegale bom bij Antwerp
Dinsdag 15 mei 2018 - 14:54   I  

Tijdens de wedstrijd Antwerp-STVV afgelopen zaterdag werden 25 fans naar het ziekenhuis afgevoerd na het ontsteken van een voetzoeker, het zou overigens ook om een illegale bom gaan. De Koninklijke Belgische Voetbalbond is het beu dat Bengaals vuur en illegale bommen zo gemakkelijk in het stadion geraken en richten een werkgroep op om alle verboden middelen te bannen.

Niet enkel bij Antwerp waren er dergelijke incidenten, in bijna de helft van de wedstrijden in de Jupiler Pro League werden soortgelijke zaken geconstateerd. En het probleem zet zich ook voort in de lagere regionen. Tot in vierde provinciale halen supporters Bengaals vuur boven om hun club aan te moedigen.

Net daarom denkt een werkgroep momenteel na over maatregelen om het gebruik van Bengaals vuur nog beter aan banden te leggen vanaf volgend seizoen. In die werkgroep zijn de Pro League (de vereniging van profclubs), de Voetbalbond, De FOD Binnenlandse Zaken en de federale politie vertegenwoordigd. Nu al zijn alle vormen van pyrotechnisch materiaal in voetbalstadions verboden, maar de cijfers bewijzen dus dat er meer nodig is.

Over concrete maatregelen wil de Pro League nu nog niet communiceren, maar vast staat dat sensibiliseringsacties er deel van zullen uitmaken. Wellicht wordt vuurwerk ook net buiten het stadion verboden. Ook de Raad van Europa buigt zich momenteel over een resolutie om pyrotechniek in voetbalstadions volledig te verbieden. Of voetbalclubs dan nog zelf vuurwerk zullen mogen afsteken, is nog niet duidelijk. Zo valt te lezen in het Belang van Limburg.

Poll: Clubs moeten hard aangepakt worden op dit vlak?

TAGS  I  Antwerp  I  STVV  I  KBVB

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024