Keepersprobleem Club weldra opgelost? “Ze noemen hem de nieuwe Courtois”

Keepersprobleem Club weldra opgelost? “Ze noemen hem de nieuwe Courtois”
Donderdag 17 mei 2018 - 16:45   I  

De Rode Duivels U17 slaagden er donderdagnamiddag niet in om zich te plaatsen voor de finale van het EK. De Belgische talenten botsten op hun Italiaanse leeftijdsgenoten, die iets sterker voor de dag kwamen. Toch wist een jonge Belg de nodige indruk te maken: Nick Shinton.

Shinton is een Belg met Welshe roots die onder contract staat bij Club Brugge. De doelman vierde enkele dagen geleden pas zijn zeventiende verjaardag, maar komt ondanks zijn jonge leeftijd al erg matuur over. Dat hij te boek staat als een groot talent, is wel duidelijk.

Tegen Italië pakte Shinton uit met enkele goeie reflexen. “Hier en daar wordt gezegd dat Shinton de nieuwe Thibaut Courtois is”, aldus commentator Geert Heremans bij Sporza. “Hij is al heel groot, 1m91, en passeerde net als Courtois ook via de jeugdopleiding van KRC Genk. Veel ploegen waren geïnteresseerd, maar het was uiteindelijk Club Brugge dat Shinton kon overtuigen.”

Via Gent en Genk naar Club Brugge

“Wie weet is het keepersprobleem van blauw-zwart straks opgelost, want deze Shinton kan over een paar jaar misschien wel onder de lat staan bij Club Brugge”, voegde Heremans er nog aan toe. De beloftevolle Shinton speelde in de jeugd achtereenvolgens bij FCV Dender, AA Gent en KRC Genk alvorens in de zomer van 2016 naar Club Brugge te verhuizen. Bij de kersverse landskampioen maakt de goalie deel uit van de U19. In het Jan Breydelstadion geloven ze hard in Shinton, maar zullen ze niet overhaast te werk gaan met het goudklompje.

Poll: Gaat Shinton ooit eerste doelman bij Club Brugge worden?

TAGS  I  Shinton  I  Club Brugge  I  RC Genk  I  Courtois  I  Chelsea  I  AA Gent  I  Dender  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024