'Kevin De Bruyne mag zich al opmaken voor absolute topwedstrijd'

'Kevin De Bruyne mag zich al opmaken voor absolute topwedstrijd'
Zondag 16 september 2018 - 14:14   I  

Kevin De Bruyne (27) liep een tijdje geleden een zware knieblessure op. De Rode Duivel ligt vermoedelijk nog tot het einde van dit jaar in de lappenmand, maar de medische staf van Manchester City doet er momenteel alles aan om KDB zo snel mogelijk op te lappen.

City besliste onlangs dat een operatie niet noodzakelijk was. Vervolgens berichtten verschillende Engelse media dat De Bruyne wellicht iets sneller dan verwacht opnieuw op het veld zou staan. Iets wat Pep Guardiola, zonder een datum op de terugkeer van de Belg te plakken, nu ook lijkt te bevestigen.

“Het gaat goed met Kevin", vertelde de City-trainer tijdens zijn perspraatje van vrijdag. "Zijn revalidatie verloopt goed en de dokters vertellen me dat hij progressie maakt. Hij komt evenwel nog niet in aanmerking voor de wedstrijd van morgen (tegen Fulham, nvdr.).”

Update 15/9 7:44

Het gaat uitstekend met De Bruyne. Het Nieuwsblad meldt dat de Rode Duivel ondertussen alweer op het trainingsveld staat. Hij houdt zich momenteel nog bezig met voorzichtige individuele oefeningen. Het ziet er ook naar uit dat KDB nog voor het einde van dit kalenderjaar in actie zal komen voor City.

“Ik kan bevestigen dat Kevin alweer bezig is”, zegt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. “Hij is lichtjes aan het meelopen, we gaan nog geen uitspraken doen over een terugkeer.” De interlandbreak van volgende maand komt wellicht nog te vroeg voor de middenvelder, maar in november zou De Bruyne alweer van de partij kunnen zijn bij de Rode Duivels.

Update 16/9 - 14:14

Ook volgens Daily Star gaat het heel goed met de Rode Duivel. Hij heeft zijn brace mogen uitdoen en de intensiteit in de gym mogen verhogen. Zo zou De Bruyne zelfs fit geraken voor de kraker begin november tegen Manchester United.

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024