Kiest Anthony Limbombe verrassend voor de nationale ploeg van Congo?

Kiest Anthony Limbombe verrassend voor de nationale ploeg van Congo?
Woensdag 07 maart 2018 - 09:35   I  

Veel Belgen uit de Belgische competitie zullen de selectie van Roberto Martinez binnenkort niet halen. Enkel Sels en Dendoncker zijn bijna zeker van een selectie, al wordt het ook voor hen nog bang afwachten. Er zijn wel enkele spelers die zeker aanspraak kunnen maken op een selectie. Zoals Hans Vanaken bijvoorbeeld of zijn collega bij Club Brugge, Anthony Limbombe.

De flankspeler van Club Brugge kan tegenwoordig geen interview meer geven of hij krijgt een vraag over de nationale ploeg. Ook Sport/voetbalmagazine vroeg hem hoe het nu net zit met de Rode Duivels. Limbombe droomt alvast van een selectie, maar er is een maar.

Niet té veel hopen

Limbombe wil niet té veel hopen op een selectie. Hij beseft dat het moeilijk wordt en bijna onmogelijk zelfs voor het WK. Toch hoopt Limbombe stiekem dat hij een kans krijgt van Martinez om zich in de komende oefenwedstrijden te bewijzen.

"Het zou leuk zijn als ik erbij zou zijn Voor mij, maar ook voor de club. Ik vertegenwoordig Club Brugge, het zou betekenen dat we goed bezig zijn. Ik hoop erop, maar mag dat niet té veel doen, want er zijn veel spelers op mijn positie, jongens die in grotere competities spelen. Zij hebben voorrang en dat snap ik. Maar het is wel leuk om te horen dat de bondscoach me volgt. Voor oefenwedstrijden kan hij wel eens wisselen, maar voor het WK gaat hij 23 spelers nemen die er staan. We zullen wel zien wat er komt", aldus Limbombe.

Afrikaans bloed

Limbombe heeft ook Congolese roots. Een oorsprong die hij niet verloochent, maar Limbombe blijft een Belg. Zijn ouders komen uit Congo en de band met de familie is groot. Zo zien we regelmatig beelden van zijn ouders die in de tribune door het dolle heen zijn als Anthony scoort.

"Ik luister veel naar Afrikaanse muziek en ik ben gelovig, maar ik ben wél geboren in Mechelen. Hier zit een Belg, weliswaar met ouders uit Congo. Grote familie, een goeie band. Veel voetballers, gezellig. Altijd gevoetbald in de tuin, soms in de keuken. De meeste thuiswedstrijden zijn mijn ouders er. Uit niet allemaal, omdat mijn broers ook voetballen. Mijn pa heeft zelf nog gevoetbald in Congo, maar niet op hoog niveau. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik ben het wel van plan", aldus Limbombe.

Congo is een mogelijkheid

De concurrentie bij de Rode Duivels is dus erg groot, maar Limbombe schrikt daar niet van terug. Al zou hij natuurlijk ook voor Congo kunnen uitkomen, als de kansen bij de Rode Duivels uitblijven. Al lijkt Limbombe daar momenteel nog niet echt mee bezig te zijn. Eerst zijn kans proberen versieren bij de Rode Duivels en daarna zijn opties overwegen.

"Congo een optie? Dat weet ik niet. Ik denk daar eigenlijk niet zoveel over na. Vanuit de omgeving zegt er niemand iets over. Misschien later, dat weet je nooit. Eerst bij België proberen", aldus Limbombe in Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Moet Martinez hem oproepen voor de komende interlands?

TAGS  I  Club Brugge  I   Rode Duivels  I   Limbombe

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024