Koeman verstuurt duidelijke waarschuwing naar Club-kapitein Vormer

Koeman verstuurt duidelijke waarschuwing naar Club-kapitein Vormer
Woensdag 10 oktober 2018 - 08:14   I  

Ruud Vormer (30) zou in principe deel uitmaken van de selectie van de Nederlandse nationale ploeg, maar de kapitein van Club Brugge besliste om de uitnodiging van Ronald Koeman naast zich neer te leggen. De bondscoach van Oranje heeft begrip voor de beslissing van Vormer, maar had ook meteen een duidelijke boodschap in petto voor de speler.

“Ik begreep van de dokter vorige week dinsdag al dat Vormer met dusdanige liesklachten en pijnstillers speelt dat hij zelf vond dat hij even pas op de plaats moest maken. Natuurlijk is het vreemd dat je alles speelt en nu je rust wil pakken", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Koeman.

"Ik heb tegen hem gezegd: Misschien moet je soms ook eens pas op de plaats maken bij je club", volgt er nog een waarschuwing voor de Club-kapitein. "Als een speler echter aangeeft dat hij niet honderd procent is, selecteer ik hem niet. We zullen zien of ik hem volgende keer weer selecteer."

"Bij Oranje is dat anders"

Het is niet de eerste keer dat Vormer past voor verplichtingen met Oranje. Toch geeft Koeman de middenvelder niet op. "Dit betekent geen streep door zijn naam. Hij heeft gewoon te veel klachten. Bij een club wil je dat er nog wel eens doorheen duwen. Bij Oranje is dat anders.”

TAGS  I  Club Brugge  I  Nederland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024