Kompany komt met opvallende bekentenis over blessureleed

Kompany komt met opvallende bekentenis over blessureleed
Donderdag 17 mei 2018 - 13:23   I  

Vincent Kompany wordt wel eens de man van glas genoemd. De verdediger van Manchester City heeft heel zijn carrière al last gehad van blessures. De ene al erger dan de andere, maar telkens komt de Rode Duivel toch weer op niveau terug.

In het boek FOOTBALL 2.0 legt Kompany de grote oorzaak van zijn aanhoudend blessureleed uit. “Ik hou van verdedigen en ik ben er door gepassioneerd. Ik haat het als ik in een een-tegen-eensituatie geklopt word. Zelfs op training. De meeste van mijn blessures op training heb ik daardoor opgelopen. Omdat ik niet verslagen wil worden”, bekent Vince The Prince.

Op het WK staat Kompany tegenover Engeland en Rashford. Over het verdedigen op de snelle aanvaller is Kompany ook duidelijk. “Niemand heeft genoeg snelheid om iemand zoals Rashford in te halen wanneer die een voorsprong heeft, dus het gaat erom dat je moet anticiperen op wat er zou kunnen gebeuren.”

“Je weet dat hij op zoek gaat naar de versnelling in je rug. Dus met een beetje ervaring kan je hem fysiek blokkeren - zodat hij niet kan draaien - of je zorgt ervoor dat je genoeg steun hebt voordat je ingrijpt. Alles is een uitdaging, toch?”

Poll: Kompany is één van de beste verdedigers ter wereld?

TAGS  I  Kompany  I  Manchester City

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024